Site Loader

In een aandelenmarktupdate herhaalden Ruffer-managers hun grondgedachte voor het verkrijgen van blootstelling aan bitcoin.

 

Vorige maand zorgde Ruffer Investment Company (LSE: RICA) voor opschudding toen het onthulde dat het in bitcoin had geïnvesteerd. Het traditioneel defensieve investeringsfonds meldde dat het een directe blootstelling van ongeveer 2,5% aan bitcoin had verworven op basis van het feit dat het een defensieve afdekking bood.

 

De verhuizing deed wenkbrauwen fronsen, aangezien de meeste fondsbeheerders tot nu toe hebben afgezien van investeringen in bitcoin, omdat ze het als te volatiel, riskant en speculatief beschouwden. Het vertrouwen heeft ook indirecte blootstelling via bedrijven die betrokken zijn bij bitcoin. In nederland Bitcoin kopen voor een ieder.

 

Tot nu toe lijkt de blootstelling van Ruffer aan bitcoin echter zijn vruchten af ​​te werpen. Volgens de laatste update van de managers, gedateerd eind december, is hun blootstelling aan bitcoin met ongeveer 100% gestegen. Hun directe belangen in bitcoin, zo merken ze op, stegen met ongeveer 90%. Ondertussen stegen hun twee “proxy-aandelen”, MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) en Galaxy Digital (TSE: GLXY), beide met ongeveer 100%.

 

 

MicroStrategy is een softwarebedrijf dat bitcoin heeft gekocht als een manier om de waarde van het geld dat het bezit te beschermen tegen inflatie. Eind december 2020 meldde het bedrijf dat het 70.470 bitcoins in bezit had, die werden verworven tegen een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $ 15.964 per munt. Vanaf 18 januari ligt de prijs van bitcoin rond de $ 35.000.

 

Hoe ‘defensief’ trusts hebben gepresteerd tijdens een turbulent 2020

De goedkoopste ETF’s om begin 2021 wereldwijde markten te volgen

Bitcoin en investeringsfondsen?

Galaxy Digital beschrijft zichzelf ondertussen als een “gediversifieerde financiële dienstverlener die zich toelegt op de industrie van digitale activa, cryptocurrency en blockchaintechnologie”.

 

Over een periode van een jaar heeft Digital Galaxy zijn aandelenkoers met ongeveer 700% en MicroStrategy met ongeveer 300% zien stijgen. bitvavo exchange is groot.

 

In hun halfjaarlijkse rapport (tot 31 december 2020) herhalen de fondsmanagers van Ruffer hun grondgedachte voor het verkrijgen van blootstelling aan bitcoin. Ze merken op: “We hebben een geschiedenis van het gebruik van onconventionele beschermingen in onze portefeuille. Dit is een ander voorbeeld, een kleine allocatie naar een eigenaardige beleggingscategorie, waarvan we denken dat het iets wezenlijk anders aan de portefeuille toevoegt. ”

 

De fondsmanagers van Ruffer beweren dat een nulrentetarief betekent dat veel beleggers nu op zoek zijn naar nieuwe veilige en niet-gecorreleerde activa.

 

Funds and trusts vier professionals kopen en verkopen: Q1 2021

Neem de controle over uw pensioenplanning met ons bekroonde, goedkope Self-Invested Personal Pension (SIPP)

Ze vervolgen: “We denken dat we hier relatief vroeg in zijn, aan de voet van een lange trend van institutionele adoptie en financialisering van bitcoin. Beschouw de slechte reputatie van bitcoin als een risicopremie – terwijl we door het proces van normalisatie, regulering en institutionalisering gaan, kan de compressie van deze premie een dramatisch effect hebben op de prijs. Als we het mis hebben, keert bitcoin terug naar de schaduw en verliezen we geld – dit verklaart waarom we de positiegrootte klein maar zinvol hebben gehouden. ”

 

Voor 2020 als geheel rapporteerde Ruffer een rendement op de intrinsieke waarde (NAV) van 13,5% en een rendement op de aandelenkoers van 17%.

 

Priyesh Parmar, een analist bij Numis, is een fan van het vertrouwen vanwege zijn defensieve kwaliteiten. Hij zegt: “De aard van de portefeuille betekent dat de NAV onvermijdelijk zal achterblijven als de aandelenmarkten sterk zijn. Het fonds heeft echter een lange staat van dienst in het leveren van consistente groei met een lage volatiliteit.

 

“Ruffer heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van isolatie tegen marktdalingen, vooral tijdens de wereldwijde financiële crisis, aangezien de NAV met 26% steeg in 2008 versus een daling van 30% in de FTSE All-Share, en opnieuw in het eerste kwartaal van 2020. We zijn van mening dat het fonds kan worden beschouwd als een aantrekkelijke portefeuillespreiding. ”

 

Monique

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031