Site Loader

VK-bedrijf om in Chicago gevestigd platform te kopen te midden van een handelsboom

Analisten zetten vraagtekens bij de ‘pittige’ prijs en de geringe winstverwachtingen

De aandelen van IG Group Holdings Plc daalden het sterkst in vijf maanden nadat het was overeengekomen om in Chicago gevestigde online brokerage Tastytrade Inc. te kopen, waarbij analisten hun bezorgdheid uitten over de kosten van $ 1 miljard van hun weddenschap dat Amerikaanse retailbeleggers derivaten zullen omarmen.

 

De deal omvat $ 300 miljoen in contanten en de uitgifte van 61 miljoen IG-aandelen aan de aandeelhouders van Tastytrade, aldus een verklaring. De combinatie zou de meer dan 105.000 actieve accounts van Tastytrade toevoegen aan het platform van IG, met als kernmarkten het VK, de Europese Unie, Australië en Singapore.

 

 

IG-aandelen daalden met bijna 10% voordat de daling werd beperkt tot 8,5% in Londen. Het bedrijf betaalt een “zeer pittige” prijs voor de overname, zei Canaccord Genuity-analist Justin Bates per e-mail. Het groeipercentage van Tastytrade profiteert momenteel van de “supernormale” bijdrage van marktvolatiliteit in 2020, zei hij. aandelen apple kopen kan online.

 

“Het kan beleggers ook worden vergeven dat ze zich afvragen of de geschiedenis zich op het punt staat zich te herhalen”, zei Bates, daarbij verwijzend naar de overname van FXonline door IG in 2008, waar toegenomen regelgeving de winstgevendheid schaadde.

 

Tijdens een telefonische vergadering met analisten haalde Chief Financial Officer Charlie Rozes de investering van Tastytrade in groei aan en zei dat het te vroeg was om advies te geven over toekomstige marges bij het Amerikaanse bedrijf.

 

“Op het eerste gezicht ziet het er erg duur uit”, zei Vivek Raja, analist van Shore Capital, telefonisch. “Om deze hoeveelheid geïnvesteerd kapitaal te rechtvaardigen, moeten de inkomsten voor de komende jaren enorm veel doen.” Het ontbreken van richtlijnen over de winst van Tastytrade betekent “dat de markt eerst een beetje schiet en dan wacht op meer informatie”, voegde Raja eraan toe.

 

Robinhood niet

“We zien een seculiere verschuiving in de markt voor zelfgestuurd beleggen en handelen”, zei IG Chief Executive Officer June Felix donderdag in een interview. “Individuen zullen meer controle krijgen over hun financiële resultaten en financiële rijkdom, en dit past daar perfect in”, zei ze. “Derivaten is de volgende stap.”

 

De online aandelenhandel heeft het afgelopen jaar een volumestijging gekend, doordat marktvolatiliteit en thuiswerkorders meer klanten naar platforms zoals Robinhood Markets Inc. trekken. Het Britse platform AJ Bell meldde donderdag een stijging van het aantal klanten met 30%. tesla aandelen kopen of niet?

 

“Het is niet het Robinhood-segment – dat gaat achter iedereen aan die zich kan aanmelden, iedereen die geïnteresseerd is maar niet noodzakelijkerwijs op de hoogte is”, aldus Felix van de overname van IG. “Dit gaat achter de meer actieve en geïnformeerde, rijkere, oudere groep handelaren aan, onderwijst en dient ook.” De gemiddelde leeftijd van optiehandelaren is ongeveer 50, voegde ze eraan toe, en derivaten stellen klanten in staat om risico’s op een ‘meer holistische manier’ te beheren.

 

Felix, een Amerikaanse voormalige bankier voor Citigroup Inc. en JPMorgan Chase & Co., nam de topfunctie bij IG in oktober 2018 aan. Ze wilde de aanwezigheid van het bedrijf in de VS versterken.

 

Jefferies adviseerde IG over de transactie, die naar verwachting in de zomer van 2021 zal worden afgerond.

 

Monique

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930