Site Loader

Lifestyle coaching richt zich op het creëren van positieve resultaten door zelfbewustzijn op te bouwen, positieve actie te ondersteunen en een dieper begrip te faciliteren dat de deur opent naar nieuwe mogelijkheden en keuzes. In een coachingcontext richt levensstijl zich op de hele persoon, inclusief voeding, fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel welzijn, afhankelijk van de behoeften van de cliënt. Het doel van leefstijlcoaching is om individuen te helpen een gezond, productief, succesvol en doelgericht leven te leiden.

Lifestyle coaching stelt cliënten in staat en leert cliënten verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties in hun persoonlijke leven.

Een van de belangrijkste voordelen die klanten van Coachregio behalen, is duidelijkheid over hun uiteindelijke doelen en wat ze bereid zijn te doen om deze te bereiken. Veel klanten weten waar ze zijn. (bijv. overgewicht, moe, gefrustreerd, depressief, ongericht, stagneert) en kunnen zien waar ze willen zijn (bijv. slank, gezond, energiek, gelukkig, vooruit met carrière, financieel succesvol), maar worden afgeleid door obstakels en dagelijkse verantwoordelijkheden.

  • Een grote zorg van coaches is dat, hoewel cliënten niet goed eten, gestrest zijn en een leven hebben dat hun fitness-, emotionele en levensdoelen niet ondersteunt, ze toch resultaten verwachten. Bij leefstijlcoaching gaat het ook om het stellen en behalen van doelen die u naar al uw levenssuccessen zullen brengen, waaronder het verkrijgen van het momentum om uw financiële, levens-, gezondheids-, emotionele en carrièredoelen te bereiken.

Hoe werkt leefstijlcoaching?

Het eerste consult vindt meestal persoonlijk of telefonisch plaats. Er is een eerste beoordeling om de huidige kwaliteit van leven of gezondheid te beoordelen. Dit wordt vervolgens geanalyseerd en de resultaten worden bij voorkeur persoonlijk met de opdrachtgever besproken. Tijdens elke coachingsessie (30 min telefonisch of 60 min persoonlijk) kiest de cliënt de focus van het gesprek terwijl de coach luistert en opmerkingen en vragen inbrengt. Deze interactie schept duidelijkheid en zet de cliënt in actie. Coaching versnelt de voortgang van de cliënt door meer focus en keuzebewustzijn te bieden.

Monique

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930