Site Loader

Als nieuwe belegger heb je al bepaald hoeveel geld je kunt verliezen. U heeft een berekende beslissing genomen over uw doelstellingen en verwachtingen. Wat nu? Ervan uitgaande dat u dit zelf gaat doen, in tegenstelling tot het inhuren van een makelaar, in één woord onderzoek. Sinds je dit leest op de computer kan je beginnen op het internet, of je kan het op de ouderwetse manier doen, naar de bibliotheek gaan, onderzoek doen door gebruik te maken van oude krantenlijsten van voorraden en het doen van een grafiek van die voorraad over de laatste jaren of de laatste zes maanden en dan verder gaan met dit proces enkele maanden in de toekomst zoals het geval was bij bijvoorbeeld ASML aandelen.

Een aantal tips om te beginnen met investeren in aandelen op het internet

Mijn gok is dat je het internet zal gebruiken, is gemakkelijker en sneller. Er zijn een heleboel verschillende hulpmiddelen waarmee u geconfronteerd zult worden, het bepalen van welke u wilt en nodig hebt zal genoeg zijn om de gewone man tot nietsdoen aan te zetten. In eerste instantie wilt u de prestaties in het verleden bekijken van de aandelen waarin u geïnteresseerd bent. Bestel een prospectus bij het bedrijf en bekijk deze zorgvuldig, waarbij u de balans en het beheer van het bedrijf controleert.

Vervolgens volgt u het aandeel, afhankelijk van uw comfortniveau, van enkele weken tot enkele maanden, en zet u het op een grafiek zodat u de prestaties van het aandeel visueel kunt zien. Totdat u vertrouwen krijgt in uw nieuwe vermogen en vaardigheden op het gebied van onderzoek en beleggen wordt het ten zeerste aanbevolen dat u begint met goedkope aandelen en matig investeert, ook al kan het soms slim zijn om vol in te zetten op interessante aandelen van bijvoorbeeld Adyen.

Doe goed je best om veel te leren over beleggen

Vergeet niet dat uw doel op dit punt is het leren, niet het verdienen van geld, maar ook niet het verliezen van het. Houd uw resultaten in de gaten, zoek uit wat u goed heeft gedaan en wat nog belangrijker is, wat u fout heeft gedaan of wat u niet heeft gedaan. Als u doorgaat zult u merken dat u op zoek bent naar meer en meer informatie en informatie-instrumenten die u kunt gebruiken om uw onderzoek sneller en nauwkeuriger uit te voeren, en vergeet niet om op de hoogte te blijven van de huidige gebeurtenissen, omdat deze van invloed kunnen zijn op uw aandelen en voorraadbeslissingen.

Je kunt gemakkelijk investeren met een broker

De meeste mensen zullen het opgeven en gaan naar een makelaar of een beleggingsfonds, ze willen ofwel niet de tijd en moeite die nodig zijn om het onderzoek te doen, of ze hebben geen vertrouwen in zichzelf of hun capaciteiten. Degenen met wie ik heb gesproken, die erin geslaagd zijn om te investeren. Hebben veel fouten gemaakt en in het begin geld verloren.

Ze bleven zichzelf opleiden, bleven onderzoek doen, en bleven leren en groeien in hun capaciteiten. Ze hadden allemaal een doel en hadden een systeem opgezet voor hun onderzoek en investeringen, en volgden dat elke keer weer. De meesten bleven investeren als hobby en deden het goed voor zichzelf. Verschillende mensen vonden het zo leuk en leerden het goed genoeg te doen om het ook echt als een tweede baan te gebruiken en verdienden jaar in jaar uit goed geld.

Zorg er voor dat je de beurs, en huidige markt snapt

Met de huidige beursdalingen en overheidsingrijpen zijn er veel verliezers en winnaars geweest. Ik heb geen kristallen bol en kan niet in de toekomst kijken, maar ik kan het verleden van de markt in het algemeen, en specifieke bedrijven en voorraden in het bijzonder, onderzoeken en een redelijke veronderstelling maken. Een algemene regel die ik altijd heb gehoord was, doe het tegenovergestelde van wat iedereen doet. Dit gezegde is ontstaan doordat mensen en bedrijven reageren uit emotie, meestal uit angst en niet uit onderzoek. Het is net als poker, elke hand is een verliezer en elke hand is een winnaar, het hangt af van hoe je het speelt.

 

Monique

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar

October 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031